TISZTATÉR SZOLGÁLTATÁS

A tisztatér olyan munkaterület, ahol a levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat megfelelő berendezésekkel szabályozzák annak érdekében, hogy védjék az érzékeny technológiákat a nem kívánt szennyeződésektől.

A tiszta szobák fontos alkalmazási területei a termelésben a finommechanika (műszeripar, óragyártás, repülőgép ipar, űrkutatás), a számítógép hardware gyártás, a mikroelektronika (félvezető gyártás, integrált áramköri gyártás), a mikrobiológia, gyógyszergyártás, élelmiszer és tápszer gyártás és egyéb technológiák. A tiszta szobákban a keringetett levegő többszörösen szűrve van, hogy eltávolíthatóak legyenek a por és egyéb szennyeződések, amelyek károsíthatják a rendkívül érzékeny technológiákat.

A tisztaterek tisztasági fokát nem csak a kívülről behozott levegő tisztasága (por- és csíramentessége) határozza meg.

Legalább ennyire fontos tényező a belső szennyezőanyag- és csíraforrások minimalizálása. Ezt a helyesen megválasztott anyagminőségű (kis felületi érdességű) tisztatéri komponensekkel, ill. a gyártástechnológiai sorrendek (az anyag- és személyforgalom) optimális felépítésével valósíthatjuk meg.

Fontos tehát, hogy ezeket a szigorú kritériumokat a megfelelő tanúsítvánnyal ellátott eszközökkel elégítsük ki.
Az IIS Group szakértője a tisztatereknek, a tisztaterek ellátásában és kialakításában magas színvonalú, megbízható partner.

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK