AZ ARION MÁRKÁRÓL ÉS KUTYA TENYÉSZTŐKKEL VALÓ KAPCSOLATÁRÓL BESZÉLGETTÜNK DR. TALPAG BÁLINT ÁLLATORVOSSAL

„Ezt tartom a rendelőben, kipróbáltam, és tudom, hogy jó”. Dr. Talpag Bálint állatorvos évek óta jól ismert a kutyatenyésztők körében, hisz a hagyományos állatorvosi szerepen túl fontos szerepet tölt be az állatok fedeztetésétől kezdve a kölyökkutyák egészséges fejlődésének biztosításáig szinte minden területen. Dr. Talpag Bálint mindemellett az Arion kisállat eledelek szakmai csapatának állatorvosa. A kutyákkal kapcsolatos múltjáról, kötődéséről kérdeztük:

- MIÓTA TART A KUTYÁK IRÁNTI SZERELMED?
2000-ben végeztem az Állatorvosi karon, 2001-ben megnyílt rendelőmön keresztül pedig már 13 éve foglalkozom tenyésztői kutyákkal. Hamar rájöttem, hogy legfontosabb feladataim egyike – természetesen a gyógyítás és az orvosi feladatok ellátása mellett – az, hogy minden részletét megismerjem a kutya - gazda kapcsolatnak: hogyan élnek, milyen táplálkozást folytatnak, mikor milyen kezelésben, vagy épp életmód változásban részesül a kutya. Szinte része lettem az életüknek. És ebből következett, hogy sokukkal napi viszonyban vagyok, figyelemmel kisérem a sorsukat és fontos kérdés számomra, hogy hosszú ideig egészségesek maradjanak. Ez egy kölcsönös felelősség, hisz a kutyásoknak biztosítaniuk kell azt, hogy ne tűnjenek el hosszú időre, így aztán biztosan a legjobbat tudom nekik adni, javasolni.

- MILYEN KUTYÁKAT TEKINTESZ „SZAKTERÜLETEDNEK”?
Két kutyafajta van, akik mindennapos vendégek a rendelőinkben: a dog és a francia bulldog. Mindennaposak például a francia bulldog szülések, ezek nagy része programozott császármetszéssel történik. Tudjuk azt is, hogy ennél a két fajtánál központi kérdés a helyes takarmányozás, ami előtérbe helyezte a tápokkal kapcsolatos részletes informálódást. Így találtunk egyébként az Arion márkára. Ugyanakkor a Német juhásztól a Yorkiig minden más kutyafajta megfordul nálunk, és egytől egyik maximális szakértelemmel látjuk el őket.

- HOL LEHET TÉGED ÉS A CSAPATODAT MEGTALÁLNI, ÉS MILYEN KAPCSOLATOD VAN AZ ARION MÁRKÁVAL?
Két rendelőnkben várjuk a kutyákat, 3 kollégámmal: Pilisvörösváron és Csobánkán. Rendelőinkben tápforgalmazás és állatpatika is működik, ahol fontosnak tartom, hogy csak a tápok krémjét engedjem be. Megpróbálkoztunk hangzatos, erősen reklámozott tenyésztői táp márkákkal is, de nem volt jó a tapasztalatunk. Mind az árral, mind a választékkal folyamatos problémáink adódtak. Így váltunk nyitottá az Arionra, ami hamar közkedvelt lett a tenyésztői tápjaink rangsorában.

Az Arionnal kapcsolatban eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a kutyásoktól: a tápot nagyon könnyen elfogadják az állatok, tehát zökkenőmentesen átállítható a kutya. Összetételben eső osztályú, és ehhez képest az ára nagyon előnyös. Minden igényre van termék, tökéletes a választék, kiemelném hipoallergén tápot, ami az egyik legjobb termék. Jó az is, hogy több kiszerelés van, nem kell túl nagy méretet megvásárolni egyszerre.

- MIT TANÁCSOLSZ A KUTYÁSOKNAK, ÉS A KISÁLLATTARTÓKNAK?
Egyrészt fontos, hogy építsenek bizalmi, folyamatos kapcsolatot az állatorvossal. Az orvos akkor tudja a maximális segítséget nyújtani, ha része lesz az életüknek, biztosítja az ún. „állományfelügyeletet”.

Másrészt biztosítsanak változatos táplálást kedvenceiknek. Erre kiválóan alkalmas az Arion, kérjék tanácsunkat, mi segítünk az ideális termék kiválasztásában is!

Személyes véleményem, hogy nem a hangzatos márkanév számít: az Ariont tartom a rendelőben, kipróbáltam, és tudom, hogy jó!

Az Arion szakemberei dr. Talpag Bálint állatorvos felügyelete alatt válaszolnak kedvenceiddel kapcsolatos problémáidra, kérdéseidre.