Milyen lefolyótisztító szert válasszunk?

Ha lefolyótisztító szerre van szüksége, logikusan adódik a kérdés, hogy a sokféle elérhető termék közül milyenre. A megalapozott döntés érdekében érdemes számot vetnie a dugulás típusával, illetve azzal, hogy milyen tömítődéstől tart leginkább.

 

Nem minden lefolyótisztító egyforma

 

A haj, a különféle zsiradékok, illetve általában a szerves anyagok okozta tömítődésekre nagyrészt bármilyen szer megfelelő, de abban az esetben, ha papírtörlőkendők, felgyülemlett vécépapírok, szalvéták okozzák a dugulást, akkor savas szerre van szüksége.

 

Legyen szó akár savas, akár lúgos jellegű szerről, mindkettő a hidrolízis nevű kémiai reakció által hat. Ennek a folyamatnak az egyik sajátossága, hogy benne a víz az egyik reakciópartner. Lényege az, hogy ha sót vízben feloldunk, akkor a víz összetevői a felbomlott molekula töredékeihez kapcsolódnak.

 

A víz hatására megkezdődő vegyi bomlás mindkét esetben hasonlóan játszódik le, de a savas lefolyótisztítók jellemzően erősebbek a lúgosaknál. Emiatt használatukhoz fokozott elővigyázatosság szükséges.

 

A lefolyó tisztítására alkalmas szerek különfélék abból a szempontból is, hogy szilárd vagy folyékony formában érhetők el. Közülük egyesek igen távol állnak az egyszerű háztartási szerektől (pl. szódabikarbóna, trisó), és használatuk szakembert követel meg.

 

Biztonságos használati szempontok

 

A lefolyótisztító szerek bármilyen érintkezését a bőrfelülettel kerülni kell. Hatékonyságuk miatt ezek a szerek súlyos sérüléseket okozhatnak a szemben és a tüdőben, továbbá károsítják a velük érintkezésbe kerülő ruhaanyagot. Alkalmazásuk gumikesztyűt, védőszemüveget igényel. Vegyi tulajdonságaik alapján ezek a tisztítószerek a legveszélyesebb, piaci forgalomban kapható szerek közé tartoznak. Emiatt is nagyon fontos az, hogy gyermekek elől biztonságosan elzárt, védett helyen tároljuk őket.

 

Előnyük azonban, hogy a megadott biztonsági előírások és utasítások betartásával egyszerűen alkalmazható, a szerves szennyeződések eltávolítására kiválóan alkalmas megoldást jelentenek.

 

Beszerzésükért azért is érdemes hozzánk fordulnia, mivel cégünk az ISO 9001 szerint kialakított minőségirányítási rendszer követelményeinek megfelelően működik. Kattintson a linkre, ha Ön is egy helyről, egyedülállóan költséghatékonyan és a kiváló, Nilfisk márkájú ipari porszívó ajándékunkkal együtt kívánja beszerezni a szükséges lefolyótisztítót és egyéb szereket

http://iisgroup.hu/hu/hirek/a-kivalo-higieniai-korulmenyek-megteremtese-valosagos-vendeggyarra-alakitja-az-on-vallalkozasat-raadaskent-on-egy-nilfisk-ipari-porszivot-kap-ajandekba

lefolyotisztito